top of page

RESSENYAS EXCURSIONS:

Josep Renau: el combat per una nova cultura

Es tracta d’una exposició dedicada a Josep Renau a Catalunya. Podem veure en quatre àmbits la seva trajectòria

La seva obra més coneguda es tracta d’ una sèrie de fotomuntatges polítics i L’exili a Berlín Oriental

Josep Renau i Berenguer va estudiar Belles Arts a València, també va ser un pintor, fotomuntador, publicitari i professor valencià i és considerat el cartellista més important de la Guerra Civil espanyola, amb 18 anys va guanyar el seu primer concurs que era de cartells i avui en dia els seus cartells es poden veure arreu del món.

Temporaització: 13 de juny al 13 d'octubre de 2019

Born_Renau_capçaleres_900x320px.jpg

En l'excursió:

L'exposició es titulava"El combat per una nova cultura", i estava exposada al Born que li van fer una dedicació a ell.

La seva obra esta montada amb cartells i grans murals on es pot veure en l’ús del fotomuntatge el seu compromís social i la seva finalitat política. 

 

Les obres ordenades cronològicament sòn:

 

La forja d'un artista, dels inicis fins la guerra civil 1907-1939:

representa  propaganda dels valors i la lluita republicana. 

 

L'exili mexicà 1939-1958:

 desprès de viure 20 anys a Mèxic augmenta els seus ideals comunistes alhora que s’introdueix en els conflictes de la sociat mexicana fent obres de crítica.

 

The american way of life 1949-1976:

Són fotomontatges on es veu la críticaen el consum en la societat, i com a referent agafa la societat americana, els colors que utilitza són intensos.

 

Els anys de teló d'acer i el final 1958-1982: 

treballa el cos femení i tematicas tecnocientífica, amb aixó fa els seus murals després de marxar de Mèxic i translladarse a Berlín.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Opinió: L’exposició m ha semblat interessant, i m’ha agradat veure els cartells i saber el perque estan fets d’aquests temes i que són critiques que ell expressa aixi.

D96a-LIXkAEXEWV.jpg

Arts Santa Mònica: young gallery weekend

L’Arts Santa Mònica és un centre pluridisciplinari dedicat a impulsar la creació de la cultura catalana contemporània de qualitat, amb una especial atenció a la cultura digital que es fa a Catalunya. El seu objectiu és servir com a plataforma de difusió de la creativitat contemporània al nostre país,es presenta al públic com un espai de reflexió per promoure el debat i generar idees sobre els diferents conceptes que envolten la creació artística i la seva relació amb el públic

Es fan exposicions sobre disciplines com l’arquitectura, les arts escèniques, les arts visuals, la música, la literatura, el disseny, la gastronomia, participen galeries, espais creatius, artistes i projectes culturals emergents i independents. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Durant l’excursió:

L'exposició es titulava "(Al)most life, after all" els artistes volien fer veure a partir de diferents obres que la vida a través dels mecanismes també es art, ja que aquestes obres utilitzen la tecnologia com a tema, també podem veure algo d’antropocentrisme utilitzant la tecnologia, tot i aixó cada obre ès independent sense seguir a les altres i de diferents artistes que utilitzen estils variats.​

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Opinió: Ha sigut una exposició més ‘moderna’ comparada amb les altres ja que era tot més tecnològic,m ha semblat curiósa.

Arts-santa-monica-606x420.jpg_356955165.
Almost-life-after-all-janmech_p2.jpg

Oriol Maspons: La fotografia útil 

L'exposició dura fins el 12 de gener del 2020,l'objectiu de l'exposició és fer un repàs a la seves obres.

Oriol Maspons i Casades va neixer a Barcelona el novembre de 1928 i va morir el 12 d’agost de 2013. Va tenir un paper clau en la renovació del llenguatge fotogràfic d’Espanya als anys 50s i 60s. Va exercir un paper clau en la renovació de l'llenguatge fotogràfic a Espanya en les dècades de 1950 i 1960, Es va dedicar al reportatge, retrat, moda i la publicitat. També ha il·lustrat portades de divereses col·leccions de llibres, va col·laborar en revistes com Paris Match i Elle.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Durant l’excursió:

Es la primera exposició retrospectiva dedicada a Maspons al MNAC unes 7000 fotografies en paper. En la exposicióhi havia 500 que s’ordenaven segins la seva tematica. 

La moda, portades de discos o la Guache Divine son amb els temes que ell treballa i ho fa sempre sempre en blanc i negre, ell a la seva fotografia li diu com a nom de fotografia útil.

img_npalou_20190823-115632_imagenes_lv_o

Antoni Fabrés:

L'exposició va ser el 31 de maig, aquesta exposició es va fer per recuperar les seves obres, era un pintor català que en vida va tenir un gran èxit, però que l'inexorable pas de el temps, i amb ell les diferents generacions historiogràfiques, van deixar en l'oblit.

La historiografia situa l'obra de Fabrés com a continuadora de la de Fortuny, la seva temàtica era  orientalista. Però Fabrés no té cap moviment específic i,  va pintar temes orientalistes comuns a molts artistes de les dècades vuitanta i noranta de segle XIX,

1559154823_328492_1559155508_album_norma
dossier_premsa_cast_8-1.jpg

Opinió:L'exposició em va semblar interessant sobretot el fet de que quedes en el oblit després d'haber tingut èxit ja que les seves obres eren interresants i estaven molt ben fetes.

El vívora:

El Víbora va ser una revista de còmics espanyola, de periodicitat mensual, orientada especialment al còmic underground, que va començar a publicar-se el desembre de 1979 i va desaparèixer el gener del 2005, després d'haver-ne publicat més de 300 exemplars i diversos especials.

L'exposició al MNAC  fa un homentatge a El Víbora al cum`plir 40 anys de la publicació del primer número.

990426_w=1600&preview=1295336070315.jpg
bottom of page